© Copyright 2019 - SHLUJ "Universiteti Marin Barleti" - Tiranë. Të Gjitha Të Drejtat Të Rezervuara

FAKULTETI I SHKENCAVE SOCIALE, TURIZMIT DHE SPORTIT

Sport, mirëqënie, shëndet!

Rreth fakultetit

Fakulteti i Shkencave Sociale, Turizmit dhe Sportit (FSHSTS), është një njësi kryesore e re e Universitetit Barleti. Krijimi i saj reflekton ndjeshmërinë e Universitetit për drejtimet relativisht të reja të aktivitetit akademik dhe përshtatjen e veprimtarisë të UB me trendin bashkëkohor të organizimit dhe bashkëveprimit të një njësie kryesore që trajton drejtime studimi që kombinohen dhe bashkëveprojnë, duke mbuluar nevoja gjithnjë e më evidente të shoqërisë moderne. Në këtë kontekst FSHSTS synon të materializojë dhe konkretizojë trendin e ri të interesave të shoqërinë në një strukturë akademike universitare që të plotësojë gradualisht të gjitha parametrat e nevojshmë për të ofruar diploma cilësore dhe aplikative në tregun e punës në këto drejtime që janë e projektohen të jenë edhe më të rëndësishme në të ardhmen për shoqërinë.
Teknologji Informacioni : Përgatiten studentët të jenë lider të përparimit teknologjik.
Arkitekturë dhe Dizajn : Specialistë të angazhuar në zhvillimin e të menduarit të pavarur dhe zgjidhjen e problemeve të dizajnit.
Inovacioni : Kultivohen Inovacioni dhe zhvillimi për të rritur vlerën e shtuar të organizatave dhe palëve të interesit.
Industri Kreative : Mësohet si funksionon procesi krijues në organizata të ndryshme dhe se si teknologjia po riorganizon atë që bëjnë dhe si e bëjnë. Zhvillon një sy artistik dhe aftësi sipërmarrëse për të transformuar idetë në produkte dhe shërbime duke filluar nga shfaqjet televizive, video games dhe filmat në regjistrimet muzikore.
Mirëqenia, Edukimi, Sporti dhe Turizmi ndërtojnë ekosistem me të shëndetshëm, forcë punëtore më të aftë, profesionistë inteligjentë, vizitorë të kënaqur, qytetarë të lumtur dhe komunitete të sigurta në gjithë Rajonin.
Pregatitja e profesionistëve të aftë dhe individeve inovatorë të cilët do të konkurrojnë në një Ekosistem Sfidues dhe në të njëjtën kohë së bashku evolojmë në një realitet dinamik në zhvillim te vazhduar.
FSHSTS synon në hartimin dhe implementimin e kurrikulave moderne dhe aplikative në të gjitha departamentet e tij. Në themel të këtij procesi është strategjia e përshtatjes së këtyre diplomave me nevojat aktuale dhe, sidomos, me perspektivën e zhvillimit të turizmit, aktivitetit fizik rekreativ dhe elitar sportiv, aspekteve sociale dhe profesioneve qe lidhen me to. Kjo kërkon një njohje, studim dhe analizë të vazhdueshëm të realitetit, trendeve të zhvillimit, tregut të punës dhe perspektivës së evolucionit të shoqërisë shqiptare dhe asaj të vendeve të tjera.
Një punësim i gjithëkohshëm dhe efikas i pret të diplomuarit në këto fusha që kultivon Fakulteti; kariera, për këto specialitete, lidhet me suksesin e aplikimit të dijeve në jetën e përditëshme, duke siguruar një prosperitet ekoniomik në ngjitje për të pyunësuarit e formuar në këto programe. Sigurimi i punësimit lidhet po aq shumë me sketorin publik dhe nevojat për punësim në ‘të, sa edhe me fruktuozitetin e një veprimtarie sipërmarrëse me dijet e përftuara në këtë mënyrë.

94,532

ALUMNI

11,223

PROGRAME

282,673

STUDENT AKTUAL

370

STAF AKADEMIK

Evente

Dec

Lorem Lipsum Proin Gravide Nibh Vel Velit

read more 24

Dec

Lorem Lipsum Proin Gravide Nibh Vel Velit

read more 11

Dec

Lorem Lipsum Proin Gravide Nibh Vel Velit

read more 24

Dec

Lorem Lipsum Proin Gravide Nibh Vel Velit

read more 11

Departamentet

Departamenti i Shkencave të
Edukimit dhe Trajnimit
Profesional

Departamenti Shkencave të Edukimit dhe Trajnimit Profesional (DSHETP) ofron dhe koordinon programe e kërkime në fushat e edukimit; zbaton e monitoron programe dyvjeçare, profesionale në bashkëpunim të ngushtë

Me shume
Subjekt 1
Departamenti i Edukimit
Fizik dhe Sporteve

Departamenti i Edukimit Fizik dhe Sportit (DEFS) është pjesë e Fakultetit të Shkencave Sociale, Turizmit dhe Sportit. Për vetë objektin e aktivitetit, DEFS ka një lidhje dhe marrëdhënie të ngushtë me departamentet e tjerë të këtij Fakulteti.

Me shume
Subjekt 2
Departamenti i Turizimit,
Mikpritjes dhe Rekreacionit

Departamenti (DTMR)promovon ndërveprimin e industrisë së turizmit me sektorët e tjerë të ndërlidhur si sporti dhe aventura, rekreacioni dhe eventet, kultura dhe arti, shërbimet e biznesit, shëndeti dhe mirëqenia, teknologjitë

Me shume
Subjekt 3
Departamenti i Shkencave të
Sjelljes dhe Shëndetit

Programet e studimit iu përgjigjen rëndësisë së rolit të profesionistëve në fushën e shëndetit mendor, e lidhur kjo ngushëtsisht edhe me të kuptuarit e sjelljes dhe menaxhimin e saj. Psikologët dhe punonjësit socialë studiojnë ndërveprimin

Me shume
Subjekt 3

Ofrohen programe, kurse, diploma e certifikata

Për më tepër klikoni www. umb.edu.al
Fakulteti ka ndërtar programee studimi moderne dhe, me formimin në ‘to, ofron diploma dëshmuese të aftësive të larta e speciale profesionale në fusha të ndryshme të aktiviteteve të edukimit fizik dhe sporteve, të mësuesisë në këtë fushë, krahas diplomave me vlera në fusha me interes social si Psikologji dhe Punë Sociale, duke përvijjuar një formim në shkencat e sjelljes dhe duke hapur horizontet e mëtejëshme për shkencat mjekësore në të ardhmen. Lidhur ngushtë me këto formime, aspektet moderne të formimit të ekspertëve dhe menaxherëve bashkëkohorë të turizmit dhe të rekreacionit publik janë nga më të arrirat e kohës në vend.Diploma

Studenti Ne Qender

 • FSHSTS, për vetë objektin e aktivitetit të tij është një njësi që krijon një lidhje dhe përfshirje specifike të studentëve në të gjitha natyrat dhe variantet e programeve të studimit që mbulon. Sporti, turizmi, aktivitetet rekreative, janë mundësi shumë të mëdha që të ngjallin dhe zhvillojnë interesat e studentëve jashtë sferës akademike. Në këtë kontekst Fakulteti ka mundësi të shërbejë edhe si promotor dhe pikë referimi edhe për fakultetet e tjera të Universitetit “Barleti”, të cilat mund të përdorin aktivitetet kurrikulare dhe ekstrakurrikulare të këtij Fakulteti për të përfshirë edhe studentët e fakulteteve të tjera në to.

  Autor 1 Regular Student
 • Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit. Nam nec tellus a odio tincidunt auctor mauris vitae erat consequat auctor eu in elit. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos.

  Roslin Miriyam Regular Student
 • Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit. Nam nec tellus a odio tincidunt auctor mauris vitae erat consequat auctor eu in elit. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos.

  Roslin Miriyam Regular Student
 • Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit. Nam nec tellus a odio tincidunt auctor mauris vitae erat consequat auctor eu in elit. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos.

  Roslin Miriyam Regular Student
#
#
#
#

Pedagoget

KAMPUSI
 • Kampusi 1:
  Tiranë, Rruga e Kosovarëve, (pranë digës së Liqenit Artificial) Nd. 37, H.1, No.5, 1019
 • Cel: +355 69 20 62 086 / +355 69 20 41 222
 • Email:info@umb.edu.al
 •  
 • Zyra e Financës:
 • Tel: +355 4 220 0173
 • Email: accounting@umb.edu.al
 •  
 • Kampusi 2:
  Tiranë, Rruga Frang Bardhi, Selitë
 • Cel: +355 69 20 67 247
 • Email: mastersecretary@umb.edu.al
STUDIME & PRANIME
 • Zyra e Pranimit:
 • Cel: +355 69 20 41 222
 • Email: admissions@umb.edu.al
 •  
 • Sekretaria Bachelor:
 • Cel: +355 69 40 96 362
 • Email: secretary@umb.edu.al
 •  
 • Sekretaria Master:
 • Cel: +355 69 20 67 247
 • Email: mastersecretary@umb.edu.al
KONTAKTO ME NE